Tapahtumainfo

Riveria toteuttaa Toisen asteen yhteys -tapahtuman tänä vuonna pitkästä aikaa paikan päällä kaikissa eri koulutusyksiköissämme.

Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa, Outokummussa ja Valtimolla vierailijat tutustuvat koko koulutusyksikön tarjontaan. Joensuussa koko tarjonta on polutettu seuraavasti:

// Niskalan koulutuspolku (matkailuala, ravintola- ja catering-ala, kasvatus- ja ohjausala (Niittylahti), TUVA eli tutkintoon valmistava koulutus (mukana myös Luovin ja Joensuun kaupungin TUVA-koulutukset)

// Jukolankadun koulutuspolku (logistiikka-ala, maarakennusala, metsäala, raskaskalustoasennus)

// Peltolan koulutuspolku ykkönen (sosiaali- ja terveysala, laboratorioala, hius- ja kauneudenhoitoala, elintarvikeala, liiketoiminta-ala)

// Peltolan koulutuspolku kakkonen (kone- ja tuotantotekniikka, talotekniikka, puhtaus- ja kiinteistöpalveluala, ajoneuvoala)

// Peltolan koulutuspolku kolmonen (sähkö- ja automaatioala, tieto- ja viestintätekniikka-ala, turvallisuusala, maatalous- ja puutarha-ala)

// Peltolan koulutuspolku nelonen (tekstiili- ja muotiala, taideteollisuusala, talonrakennus-, puu- ja pintakäsittelyala)

>> Peltolan kartta

Kaikki koulutuspolut Peltolassa päättyvät Riveria-taloon, missä on mehu- ja keksitarjoilu (1. krs.). Sitä ennen ryhmät käyvät koulutustorilla, joka sijaitsee päätalon ensimmäisen kerroksen aulassa ja opiskelijaloungessa. Koulutustorilta löytyvät eRiveria, oppisopimus, hakuneuvonta, Väylä-opinnot, kahden tutkinnon suorittaminen, urheiluakatemia, kv-opinnot sekä opiskelijakunta Pyro.

Mikäli ryhmät osallistuvat toiselle koulutuspolulle heti ensimmäisen polun jälkeen, pyydetään ryhmiä ilmoittamaan asia koulutuspolun oppaille ennen kierrokselle lähtöä. Tällöin ensimmäisen polun voi päättää ennen koulutustoria ja mehutarjoilua, joihin voi osallistua toisen polun jälkeen.

Joensuussa Riverian bussi kuljettaa vierailijoita kahden päivän ajan eri kampusten välillä reittiä Peltola-Niskala-Jukolankatu ja samaa reittiä takaisin.

 • Ti 25.10. klo 9-15 alkaen klo 9.00 Peltola, 9.10 Niskala, 9.30 Jukolankatu, 9.50 Niskala, 10.00 Peltola jne.
  Klo 14.00 viimeinen lähtö Peltolasta ja saapuminen Peltolaan klo 15.00.
 • Ke 26.10. samoin alkaen klo 9.00 Peltolasta. Poikkeuksena iltapäivällä: Jukolankadulla päättyy esittelypäivä n. klo 13.30 kokouksen vuoksi, joten bussi kulkee klo 13.00 lähdön viimeisen kerran Jukolankadulle ja klo 14.00 lähtö vain Niskalaan ja takaisin.

Tutustumiskierroksen aloittaminen ja aloitusinfo

Vierailut alkavat aloitusinfolla, joita pidetään n. puolen tunnin välein.

Aloitusinfot pidetään seuraavasti:

// Kitee: Opiskelijaravintola Paussi
// Lieksa: Brahea-kampus, C-rakennus, Opinportaat
// Nurmes: R2 tila, lukusali 201
// Outokumpu: Teollisuuskatu 2
// Valtimo: Rak. A, luokka 131
// Joensuuu Peltola: Hyvinvointitalon 1. kerroksen aula, os. Peltolankatu 23 G

 • Ryhmän maksimikoko on 100 henkilöä / aloitus
 • Aloitusajankohdat ovat puolen tunnin välein: 9.00, 9.30, 10.00, 10.30, 11.00, 12.00, 12.30, 13.00, 13.30, 14.00.

// Joensuu Niskala: auditorio, os. Niskakatu 17

 • Ryhmän maksimikoko 80 henkilöä /aloitus
 • Aloitusajankohdat: klo 9.00, 9.30, 10.00, 10.30, 11.00, 12.00, 12.30, 13.00, 13.30, 14.00

// Joensuu Jukolankatu: J-talon ruokala, os. Jukolankatu 18 J

 • Ryhmän maksimikoko 60 henkilöä /aloitus
 • Aloitusajankohdat: 9.00, 9.30, 10.00, 10.30, 11.00, 12.00, 12.30, 13.00, 13.30, 14.00 (keskiviikkona viimeinen aloitus ja info klo 12.00)

Bussien ja autojen pysäköinti Joensuussa

 • Peltolassa Hyvinvointitalon takana osoitteessa Penttilänkatu 61. Parkkipaikalle on opastus ja parkkeeraus on tapahtumapäivinä maksutonta.
 • Jukolankadulla B-talon viereen, merkityille paikoille (opastus)
 • Niskalassa bussit voivat jättää oppilaat Kalevankadun puolelta. Ei parkkipaikkaa busseille. 

Joensuussa koulutuspolkuja on tarjolla 6, joista 4 Peltolassa. Saman päivän aikana koulunne voi tutustua useampaan polkuun.

Ruokailu

Koululaisryhmät voivat ruokailla Riverialla kaikissa koulutusyksiköissä. Joensuussa ruokailu on mahdollista Peltolan Riveria-talossa (opiskelijaravintola Peltsi) sekä Niskalan opiskelijaravintola Kiesassa klo 10.30 tai 11.30 jälkeen. Veloitamme ateriasta 3,80 € oppilailta ja 6 € koulun henkilökunnalta. Poikkeuksena ovat Valtimon ja Outokummun koulutusyksiköt, joissa ruokailu on maksuton kaikille. Outokummussa ruokailu Lammenkadulla.

Koululaisryhmillä on mahdollisuus myös omien eväiden syöntiin kaikissa toimipisteissä. Tähän varaamme erillisen tilan, jonka ilmoitamme myöhemmin.

Koulutusyksiköissä on pientä tarjoilua ja maistiaisia vierailijoille.

Metsäsäätiön kuljetusapuraha

Metsäalan koulutukseen (Valtimo ja Joensuu – Jukolankatu) tutustumiseen voitte hakea koululaisten kuljetusapurahaa Metsäsäätiöltä. Haku tapahtuu sivuston sähköisessä järjestelmässä, ja apuraha pitäisi hakea viimeistään kolme viikkoa ennen tapahtumaa.

Ilmoittautuminen

Sähköinen ilmoittautumislomake on avoinna 3.10.2022 saakka. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä.

Vahvistamme kaikille ilmoittautuneille kouluille vielä saapumisajan. Ruuhkien välttämiseksi voi olla niin, että joudumme säätämään saapumisaikoja joidenkin koulujen osalta.

Tapahtumaan ovat tervetulleita myös oppilaiden vanhemmat ja kotiväki. Toisen asteen yhteys on erinomainen tilaisuus tutustua ammatilliseen koulutukseen ja Riverian koko koulutustarjontaan.