Info yläkouluille

Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi kaikki alueen peruskoulut tutustumaan koko Riverian koulutustarjontaan Joensuu Areenalle (os. Mehtimäenaukio 2, Joensuu) 

  • torstai 25.10. klo 8.30 – 18.00
  • perjantai 26.10. klo 8.30 – 14.00

Areenalle rakentuu ammattien kylä. Aikaisemmista vuosista poiketen tapahtuma järjestetään tänä vuonna yhden katon alla. Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua itsenäisesti eri ammatteihin. Tutustumiseen tulisi varata aikaa 2-3 tuntia.

Tapahtumaan saapuessa jokaiselle ryhmälle järjestetään lyhyt infotilaisuus ja jaetaan tapahtumapassit, jotka ohjaavat tutustumista alueeseen ja eri koulutusaloihin. Tapahtumaan voi valmistautua esimerkiksi kutsun mukana toimitetulla ennakkotehtävällä ja opinto-ohjaajilla on hyvä olla suunnitelma oppilasryhmän etenemisestä tapahtuma-alueella, jotta oppilaat saisivat tapahtumasta mahdollisimman paljon eväitä omaan ammatinvalintaan.

Kullakin esittelypisteellä on opiskelijoita ja opettajia kertomassa alasta. Lisäksi alueella on eri alojen ”Kato ja kokkeile” -pisteitä, joissa oppilaat pääsevät itse testaamaan alan tehtäviä.

Bussiliikenne ja parkkipaikka

Uimahallin viereinen kenttämiehen parkkipaikka (kartta) on maksuttomasti käytössä torstaina ja perjantaina. Bussit voivat jättää matkustajat kyydistä kenttämiehen parkkipaikan ja uimahallin väliselle alueelle. Busseja mahtuu parkkiin kenttämiehen parkkipaikalle, mutta aamupäivien ruuhka-aikana voi olla, että kaikki bussit eivät mahdu yhtä aikaa tälle parkkipaikalle. Riverian turvallisuusalan opiskelijoita on opastamassa vieraita parkkipaikalla.

Ilmoittautuminen

Sähköinen ilmoittautumislomake on avoinna pe 28.9.2018 klo 16.00 saakka. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä.

Lomakkeessa pyydetään esittämään kaksi toivetta ryhmän saapumisajankohdaksi. Ryhmän lopullinen vierailuaika vahvistetaan Riverian toimesta mahdollisimman pian ilmoittautumisen päätyttyä.

Lounas

Joensuu Areenan 2. kerroksessa on ravintola- ja kahviopalvelut Riverian järjestämänä. Lounasta on tarjolla molempina päivinä klo 10.30 – 12.30.

Oppilailla on mahdollisuus kouluruokailuun. Ruoan oppilashinta on 3,80 € ja henkilökunnalle 6,00 €. Lounas laskutetaan kouluilta jälkikäteen tilatun määrän mukaisesti. Lounasliput annetaan ryhmälle ilmoittautumisen yhteydessä. Areenan toisesta kerroksesta löytyy myös tila omien eväiden syöntiin. Eväiden syöminen Areenan katsomoissa on kielletty.
Kahvio on avoinna torstaina klo 8.30 – 17.00 ja perjantaina klo 8.30 – 13.00.

Huoltajien tutustuminen tapahtumaan

Oppilaiden vanhemmilla on erinomainen mahdollisuus tutustua Riverian koko koulutustarjontaan tapahtuman aukioloaikana. Tapahtuma on avoinna to 25.10.2018 klo 18.00 saakka. Ohjelmassa on myös lyhyitä infoja, esim. väyläopinnot, oppisopimus, NY-yrittäjyys, opo-infot ja Taitaja2019.

Messupisteet

Riverian koulutusalojen esittelyn lisäksi tapahtumassa on messualue, jossa on esillä mm. yhteistyökumppaneita, kaksoistutkinto (ammatillinen perustutkinto + yo-tutkinto), RiveriaRekry, eRiveria ja ProRiveria.